Förtroendet för Ljugholt har minskat rejält

Efter gårdagens turer kring Håkan Juholt är det för mig uppenbart att han ljuger när han hävdar att han inte kände till reglerna för bidraget till dubbelt boende. Även om han inte visste reglerna i detalj så visst han ju enligt uppgifter från nära medarbetare att det eventuellt inte stod rätt till utan att han troligen fick fel summa. Att i det läget hävda att man inget visste verkar i alla fall för mig vara att tala osanning. Vidare är det faktum att han ansökte om fullt bidrag i ett så osäkert läge underligt. Det förefaller onekligen som bedrägligt beteende för egen vinnings skull.

Affären Ljugholt rullar vidare. I media och säkerligen en hel del internt inom socialdemokratin där också en politisk strid sannolikt pågår. Högersossen Håkan Juholt valdes till partiledare med vänstermandat, av vänstern i partiet. Han tog fram ett första förslag på en alternativ socialdemokratisk budget som var ett högerförslag, fick kritik och tvingades ändra. Vänstern tappade förtroende för honom. Högern hade redan gjort det då han rensade ut Mona Sahlins stöttepelare i partiet från ledningen. Det finns många i det socialdemokratiska partiet som inte gillar Juholt. Nu har han gett dem en chans att ge sig på honom. Och det gör de, socialdemokrater läcker uppgifter som är besvärliga för Juholt som såll.

Resultatet av detta är förstås att Håkan Juholts popularitet har sjunkit som en sten.

Intressant?
Bloggat: Röda Malmö, Kjellberg, Högberg,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements