Kamp för sjukvården i Göteborg

Idag ska Sahlgrenskas styrelse fatta beslut om nedskärningar. Samtidigt så demonstreras det mot nedskärningarna med samling på Wavrinskys plats i Guldheden klockan 12:00 för avmarsch 12:30 till Sahlgrenska sjukhuset där politikerna har sitt möte.

Initiativet till demonstrationen har tagits av sjuksköterskan Anahita Apifera och Kampanjen Stoppa nedskärningar inom psykvården, som står bakom uppropet mot de planerade nedskärningarna som drabbar bland personal östra sjukhusets specialförlossning, samt psykiatrin och geriatriken vid Högsbo sjukhus.

Demonstrationen har inte för avsikt att störa politikernas möte, men är mycket intresserade av att få en dialog till stånd med de ansvariga.

Enligt det förslag som styrelsen ska beslut om på dagens möte kommer 250 miljoner kronor sparas under nästa år.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

PS. Uppdatering 15:33. Trots mycket dåligt väder deltog nåt hundratal personer i demonstrationen.

Advertisements