Misstänkt bomb i Nödinge

Polisen har evakuerat en fastighet på Norra Klövervägen i Nödinge då ett föremål hittats fasttejpat på en ytterdörr. Polisen uppger att det inte finns några kända hotbilder mot någon i huset men att man inte kan utesluta att det är ett farligt föremål, dvs en bomb, i det fasttejpade paketet. Polisen uppger också att man inte känner till något hot mot någon person i huset.

Som jag ser det kan det finnas gott om helt oskyldiga förklaringar till att någon tejpar fast en paket på en ytterdörr, men det kan förstås också röra sig om hot av något slag. Nödinge och andra småsamhällen i Ale kommun var en period känd för sina våldsamma nazister och några av dem har dessutom varit ökända som bostadsorter för en del personer tillhörande olika kriminella nätverk, däribland Brödraskapet Wolfpack som nyligen fick en ledande medlem mördad i Malmö. I nuläget finns det dock inget som kopplar adressen i Nödinge till nån form av gangsters eller kriminalitet så det mest sannolika är väl att det inte rör sig om en bomb utan om ett ofarligt paket.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Uppdatering 16:29: Det var en bomb. En hemmatillverkad sådan.

 

Advertisements