Dags att stoppa Ryanair?

Ryanair är flygbolaget som visserligen har billiga biljetter men som i övrigt inte erbjuder mycket mer än krångliga och puckade regler och krav på pengar och extra ersättning för allt. Exemeplvis får handbagaget bar väga ett visst antal kilo. En idiotregel som dessutom inte fungerar. Det är ju bara att lsat alltihop i kläderna man har på sig så kan man ta med hur mycket man vill. Så om du mot vett och sunt förnuft någon gång blir tvungen att åka med Ryanair, ha mycket kläder med många och stora fickor på dig.

Vad som är värre med Ryanair än korkade och idiotiska regler är att bolaget inta har eller följer fackliga avtal, inte följer lagar och förordningar och rent allmänt visar upp ett tydligt förakt för normalt beteende, för sin passagerare, för myndigheter samt för lagar och förordningar. Sett på det sättet har jag svårt att se varför Ryanair ska subventioneras genom att tillåtas land på billiga, ofta kommunala subventionerade flygplatser runtomkring i Sverige.

Vill man inte följa lagar och regler tycker jag nog att flygbolaget borde förbjudas landa i Sverige. Det är nog dags att dra in deras tillstånd för trafik på de av svenska myndigheter subventionerade flygplatserna helt enkelt. Ryanair är ett flygbolag som vi inte behöver.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements