Balfour Beatty klarade inte av jobbet – fick nytt kontrakt

Privatiseringen och avregleringen av det offentliga har inneburit sämre postgång, sämre sjukvård, sämre skolor, sämre järnvägstrafik och dyrare el. Framförallt för vanligt folk, fattiga, arbetare. Kanske inte alls för rik, överklassen, borgarna. Men det har inte bara blivit sämre, det har också inneburit rent bisarr och befängda turer. Som nu när bolaget Balfour Beatty  (BB Rail) som inte klarade av uppdraget att underhålla järnvägen i Västsverige. Man man reparerade och underhöll inte som man borde och man lämnade kontraktet mitt i kontraktsperioden så att Trafikverket stod där med näsan lång.

Vilket inte hindrar att bolaget nu vunnit samma kontrakt igen. Nu till dubbelt så hög kostnad som tidigare. Tror Trafikverket verkligen att bolaget ska klara jobbet denna gång? Det tror inte jag, men bolaget kanske lyckas göra en vinst denna gång. Men underhållet blir sannolikt lidande. Det är sjukt, hela förfarandet är befängt, bisarrt och sjukt.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements