Meningslös nedskräpningslag

Lagen mot nedskräpning har visat sig precis lika meningslös som det var uppenbart att den skulle bli. Att lagstifta om något som inte går att följa upp och kontrollera är helt meningslöst. Den enda effekten av sådan lagstiftning är minskat förtroende för lagarna. Nedskräpning kan bara kommas åt genom att skapa en intolerans mot nedskräpning och genom en kunskap om att man bör hålla rent. På så sätt som det gjordes på 1960-talet med kampanjen ”Håll Sverige rent”. Det tar några år, men sen minskar nedskräpningen.

Dessutom behöver man förse parker och stadsmiljö med tillräckligt antal papperskorgar och dessutom möjligheter att på nåt brandsäkert ställe och sätt slänga sina engångsgrillar. Upplysning och åtgärder för att underlätta att man slänger skräpet på rätt ställe är alltså lösningen, inte lagstiftning.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Advertisements