Vem kan du tänka dig som granne, arbetskamrat, ingift i släkten…?

Del 7 av 8 i serien Muslimer, det svenska samhället och interaktion

När Amanj Aziz ställde denna fråga i sin kandidatuppsats Korta byxor, slöjor och skägg – Muslimer, det svenska samhället och interaktion, visade han bilder på de personer som beskrivs. En man med stort skägg, en muslimsk pilot med stort skägg, en med två beslöjade kvinnor och en med 4 beslöjade unga tjejer). Frågan hade dessutom ytterligare en punkt med och den blir då: Kan du tänka dig att människor som de på bilderna som grannar, som ingifta isläkten, som anställda på jobbet eller som personer med politisk makt i Sverige.

Svaret på frågan är enkelt och kort. Eller ska vi säga alla frågorna. Det är i alla fall lika enkelt och kort: Ja.

Skulle jag gilla det? Det är inte säkert, men det beror ju inte på hur de ser ut, utan i så fall på hur de skulle bete sig, hur de skulle vara, hur bra de är på sitt jobb och vilken politik de företräder. Jag gillar exempelvis inte att moderater som Fredrik Reinfeldt, Carl Bildt eller Anders Borg har makt. Inte heller att folkpartister som Jan Björklund eller Nyamko Sabuni har makt, eller för den delen centerpartister som Annie Lööf har makt. Inte heller gillar jag att sådana personer som Metin Ataseven och Abdirisak Waberi har makt.

Det handlar om att de för en politik som gynnar de rika, de välbetsällda, överklassen, eliten. Det handlar om att de för en politik som ökar klyftorna och minskar jämlikheten i samhället. Därför gillar jag dem inte.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , ,

Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,

Powered by Qumana

Series Navigation<< På vilket sätt är islam en svensk religion, eller är den det?
Advertisements