Aron Modig lär av Kuba

Aron Modig var på Kuba. Han tycks ha åkt fast i en fylleolycka med dödlig utgång och blev kanske bryskt behandlad av polisen. Det verkade i alla fall så på de upprörda tonerna hos diverse kubahatande journalister och ledarskribenter när det begav sig. Men Aron Modig han har förmågan att lära sig av misstagen och tabbarna. Han uppmärksammde att Kuba har låg arbetslöshet, en frisk befolkning, bra sjukvård, ekologiskt jordbruk. Vidare lade han märke till att Kuba är ett jämlikt land.

Eftersom Kuba är en diktatur som tar till hård tag mot brottslingar förstod nu Aron Modig hur saker och ting ligger till. Med minskad demokrati och hård taga sak han få Sverige på rätt köl och han börjar förstås med att angripa de som inte själva kan föra sin talan. Ska man skapa en diktatur så måste det vara den rätta vägen att gå är hans slutsats.. Det blir helt enkelt lättast så. Med diktatur och hårda tag så följer enligt Aron Modig många bra saker. Miljövänligt jordburk, bra kollektivtrafik och en liten miljöförstörande bilism, bra sjukvård, låg arbetslöshet med mera. Det har han sett på Kuba. Där finns heller inga problem med stenkastande ungdomar. Förklaringen måste vara polisens hårda tag är Modigs slutsats. Han har ju personlig erfarenhet. Eller? Kastade han sten? Var det ingen fylleolycka?

Aron Modig är en smart ung man. han kan lära sig av sin erfarenheter. Förtryck och diktatur behövs. Hårda tag och repression behövs. Det är vad Aron Modig tycks ha lärt sig och vad han förespråkar. Eller?

Kanske är han bara förvirrad av sin traumatisk upplevelse på Kuba och kanske är det så enkelt att han faktiskt inte vet vad han pratar om när det gäller stenkastande ungdomar och förorter.

Intressant?
Bloggat: Badlands, Markus Mattila,
Borgarmedia: SVD1, 2, 3, 4, 5,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements
 • Emil Jacobsson

  Aron Modigs två artiklar är en skam för ett ungdomsförbund, KDU, som kallar sig ”kristet”. Den som skriver är en farisé, en goddag-spilt, som ingenting har att tillföra till  – DAGENS  –  samhällsdebatt.Han har en partiledare, Hägglund  fd ”frikyrklig”och tre fackministrar, Mats Odell, kallar sig ”pingstvän”,  Stefan Attefall,kallar sig ”pingstvän”, och Maria Larsson fd vad (?) som genom att ”kristet varmhjärtat” skyddat en korrumperad, landshövding, som aldrig haft ett hederligt arbete.                                                                                                          

  Började som ”ung Bondeförbundare”, i Kälsjärv, Kalix, omb.man, ”riskdagsman” så länge som möjligt! Av Göran Persson sedan satt som inkompetent Gen.dir. för ”Tillväxtverket”,med Kristina Lugnet (!) som sekr., av Göran Persson satt som dito landshövding i Norrbotten i 6 år. Får förlängt avtal i 2 år av en Mats Odell, som fått  VETA att Eriksson var korrumperad, fick 1 år till av Attefall, som också vet att Eriksson var/är gravt kriminell. Misshandlat en småbarnspappa i  Norrbotten vars mamma och pappa, som whistleblowers påtalat kriminalitet i Bodens kommun.

  Varför? För att skydda två kriminella tj.män i Kommunala musikskolan i boden, där den ena var ”tajtare än tajt” med Eriksson fiolspelande dotter.

  Var din minister Hägglund  Modig, Aron Modig? Civilkurage? En ”samarit”, som ingrep 2008 11 17, när regeringen fick ett SOS, dnr. SB 2008/8252 om ”Godfather” Per-Olas myndighetsmisshandel.

  De unga ”stenkastarna” är ljusets änglar i jämförelse med KF:s, Landstingets Länsstyrelsens, Länspolisens och Åklagarkammarens ”stora grabbar”, som kastar den ekonomiska repressionens enorma ”klippblock” till Göteborg, från  Norr-botten HA, men med ståndsmässiga ”västar”. Ta ett hederligt arbete, Aron Modig, i tio år. Kom sedan tillbaka och sänk alla politiker/löner-/pensioner till högst 28.000:- Likaså löner till  VD, Åklagare, Advokater, Domare, Bankirer, biskopar, rektorer, landshövdingar o.s.v., som symbolhandlingar.Sen kan vi kanske se Modig som ”kristen”?

  Emil Jakobsson  / musiklärare, kyrkomusiker, rättsombud, nådehjon   

 • Pingback: KDU har missuppfattat Jesus kärleksbudskap | Svensson()