KDU har missuppfattat Jesus kärleksbudskap

Du ska älska din nästa såsom dig själv lärde jag mig i söndagsskolan. Jag insåg snabbt att jag inte behövde nån gud för att kunna göra det och är följaktligen ateist (det finns fler skäl naturligtvis, men det hör inte till saken här och nu). I vilket fall behöll jag den humanism som meningen uttrycker. KDU däremot tycks läsa bibelstycket på annat sätt, som att du ska älska den som är som du själv är (kanske den nya bibelöversättningen är mindre humanistisk och uttrycker det hela på ett mindre tydligt sätt, men det tror jag inte).

På annat sätt kan man inte tolka det faktum att ledande KDU-medlemmar som Mimmi Westerlund vill förbjuda tiggeri (aggressivt tiggeri gubevars, hur man nu avgör vad som är aggressivt eller inte). Den formella anledningen till att tiggeri ska förbjudas är att tiggare kan vara utnyttjade av människohandlare och gangsters. Påståendet i sig är rätt, men samtidigt har flera polisundersökningar av tiggare i Sverige inte kunnat visa på nåt sånt. Istället har man kommit fram till att det handlar om en slags familjeföretagsverksamhet. Vill verkligen KDU förbjuda familjeföretag. KDU:S inställning skulle i förlängningen dessutom leda till att flyktingar skulle bli brottslingar (att fly måste ju förbjudas då det ofta innebär att man utnyttjas av människohandlare), prostituerade måste självklart också blir brottslingar enligt KDU:s logik kring tiggeri. Vill KDU verkligen förbjuda folk att fly?

KDU anklagar alltså gärna fattiga tiggare för att roffa åt sig, men låter gärna riskkapitalbolag och rika skattefritt roffa åt sig av våra skattepengar genom att privatisera vård, skola, omsorg och kollektivtrafik. Du ska älska den som är som du själv är, rik och vit. Det tycks vara KDU:s motto.

Även KDU:s ordförande Aron Modig, som inte har något emot att åka med på vad som sannolikt var en rattfyllefärd på Kuba, men däremot gärna vill spärra in missnöjda ungdomar från förorten i fängelse, tolkar kärleksbudskapet i bibeln på samma sätt som Westerlund. Älska den som är likadan som du själv är. Det är KDU:s kärleksbudskap. Inte direkt humanistiskt. Är det ens kristet? Den som är rik får gärna göra som den vill. Den som är fattig ska straffas hårt för nästan vad som helst. Det tycks vara KDU:s linje.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements