Det är klart att det var fel att storma ett vittnes lägenhet

När polisen häromåret skulle gripa ett antal personer för misstankar om terrorism på extremt lösa grunder och utan några som helt bevis stormade man deras hem. Dessutom stormade man och bröt sig med våld in hos ett vittne som behandlades som om han var misstänkt terrorist.

Det är uppenbart för var och en att det var fel. Fel att vara så våldsamma, fel att storma ett vittens lägenhet, fel att behandla barnen illa. När det inte finns några som helst trovärdiga bevis ska polisen helt enkelt inte agera på det viset. Mot vittnen ska de naturligtvis aldrig agera så.

De enda som inte begriper att det var fel är en del andra poliser och en del åklagare. För att slippa att andra poliser, kollegor, utreder fel som poliser gått måste en separat myndigheter skapas för att utreda polisers eventuella brott och fel. För att slippa den hör typen av avgöranden vore det bra. För det är bara rejält yrkesskadade och insnöade personer som inte inser att polisen agerande i samband med de totalt grundlösa misstankarna om terrorism var fel.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements