Köttcirkusen – bara journalister bryr sig

Den så kallade skandalen med hästkött är en skandal som i stort sett bara utspelar sig i media. Ute i verkligheten är folk inte speciellt upprörda. Okej, det finns hästkött i maten. Det går att äta. Skriv ut att det finns hästkött i maten hädanefter och låt oss gå vidare. Det tycks vara den generella inställningen, förutom på tidningarns förstasidor och hos en upphetsad journalistkår som kan skriva om nåt ofarligt.

Journalisterna slipper på det viset skriva om obehagliga saker som den tilltagande misären i södra Europa på grund av politikernas nyliberala högerpolitik eller den omänskliga och rasistiska hanteringen av människor inom ramen för det så kallade revaprojektet. Frågor som verkligen betyder nåt, frågor där journalisterna måste ta ställning, men det är väl det som de inte  vågar.

Läs om Reva: Bekämpa REVA, REVA i Göteborg, Polisstat – nej tack, Att skapa en reva i samhällsväven,

Grekland: Poliser organiserade i fascistiska Gyllene Gryning

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,