Inget WyWallet för mig

Jag har använt min mobil för att köpa saker. En enda sak egentligen. SMS-biljetter.  Det har jag fortsatt med även efter den 1 februari. Ibland. Precis som innan. Detta har varit möjligt då Västtrafik för en gångs skull gjort ett vettigt val (de nya spårvagnarna och betalsystemet har ju inte direkt varit några höjdare om vi säger så). Man har inte använt WyWallet för tjänsten.

Nog för att det verkar som om WyWallet funkar hyfsat så länge det bara gäller SMS-köp, de stora problemen verkar ju vara deras app för att använda mobilen för att betala på andra sätt. Samtidigt har deras dåliga rykte förstås lett till att få beslutat sig för att använda WyWallet med vissa negativa följder som att hjälporganisationer fått svårare att samla in pengar.

Så inget WyWallet för mig. Jag behöver det inte. Tur är väl det eftersom det verkar fungera så kass.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements
  • Helt rätt beslut. Wywallet är ingenting annat än ett, för kunden dåligt, sätt att parasitera på kundernas betalningar. Ur kundens synvinkel finns det inte något som helst behov av Wywallet och andra företags speciallösningar.

    Vi har redan i över ett år inte kunnat göra anonyma betalningar för kollektivtrafik, vilket EUs paranoiker var nöjda med, vad jag förstått. Ändå förbjder företagen bakom Wywallet SMS-betalningar. Det är naturligtvis bara för att folk ska tvingas in i just deras betalningsssystem.

    De hänvisar till EUs paranoia, men det är naturligtvis bullshit.