Lyckade demonstrationer mot Reva

Idag har det varit flera demonstrationer mot polisens Reva-projekt och deras inre utlänningskontroller som är en del av detta projekt som lett till en rasistisk praktik från polisens sida. Gränspolisen i Stockholm liksom Polisen i Göteborg har gjort vissa eftergifter för protesterna. Det är bra och med fortsatta protester mot Reva kan vi säkerligen få dem att backa än mer från sin rasistiska praktik.

I Malmö deltog kanske omkring 1 000 personer i protesten mot Reva, i Göteborg några hundra och i Stockholm kanske 2 000. Noterbart är att polisen i Göteborg inte genomfört några riktade inre utlänningskontroller med hjälp av rasistisk praktik som etnisk profilering, dvs att polisen väljer vem de ska kontrollera efter hur folk ser ut. En anledning som nog kan antas vara en stor orsak till det ringa antalet deltagare i Göteborg. Det har dessutom redan varit en demonstration i Göteborg.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements
  • Gerd_P

    Att det var mindre folk i Gbg berodde på att kallelsen kom ut bara dagen före så inte så många hann planera in det. Det var bra uppslutning med tanke på det 😀

    Och vi hade ju en manifestation här lördagen före. Som också gjordes med kort varsel.

    • Jo, det är också viktiga orsaker. Men normat är vi fler i Göteborg än i Stockholm. Det hade vi inte blivit denna gång, så det finns också en mer politisk förklaring.