Det är inget fel att äta blod och hjärta

Inte heller är det fel att äta hästkött som media var upprörda över tidigare. Det är liksom inget fel på maten, det finns inga religiösa eller andra tabun som de flesta svenskar bryr sig om, köttet inte sämre än annat kött. Blodmat är dessutom traditionell svenska mat, vad sägs om paltbrödblodpudding, blodkorv och blodpalt.

När engelsmän, kanske mest media, blir upprörda över att hamburgaren består av blod och malt hjärta så uppmärksammas det av DN. Frågan är varför? Det är liksom ingen skandal eller nåt problem. Kanske är skandalen egentligen att hamburgare numera innehåller nötkött och inte bara hästkött som det borde vara.

Jag tycker det är dags att media slutar med sin meningslösa ”skräck”-rapportering om fullgod mat.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Advertisements