Bombdådet i Boston – högerextremister ansvariga?

Lyssnade på nyheterna efter att jag lagt mig, men innan jag somnat. Pang satte jag mig rakt upp i sängen. Bombdåd vid målgången i Boston Marathon. Min svärson och hans syster var i Boston för att springa visste jag. Jag var ju nyss i Chicago för att besöka min dotter med familj. Snabbt, koppla upp sig mot facebook. Dottern hade som tur var skrivit ett meddelande där om att alla var oskadda, svärson, hans syster och dessutom hans mor som jag inte visste var där. Idag på morgonen så hade hon skrivit att han var hemma i Chicago igen. Oskadd.

Troligen handlar det väl förmodligen om ett terroristdåd. Vilka som utfört dådet är ännu oklart, historiskt har de flesta terrordåd i USA utförts av inhemska högerextremister med bombdådet i Oklahoma City år 1995 som det värsta. Det allra värsta terroristdådet i USA:s historia är dock attackerna mot World Trade Center i New York. Som ju som vi alla vet också utfördes av högerextremister, muslimska sådana. Även den gången var svärsonen i närheten. I ett av de hus som blev förstörda, men inte i ett av tornen. Han hann dock lämna området innan tornen rasade.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements