Dags för filmindustrin att anpassa sig till verkligheten

NetflixFolk tittar mer och mer på strömmad film från streamingtjänster. Nedladdning är inte längre det som gäller. Det finns helt legitima och lagliga sajter som Netflix, HBO och andra. Själv har jag Netflix, men det är irriterande att bara delar av utbudet finns i Sverige. När jag loggade in på mitt konto från USA fick jag tillgång till mycket mer, men förlorade samtidigt en del av det jag har tillgång till i Sverige. Märkligt må jag säga. Allt material Netflix har borde vara tillgängligt var jag än är. Det går iofs att komma runt problemet om man vill.

Om inte allt finns på Netflix är alternativet sajter som rör sig i gråzonen, som Swefilmer. En sajt som definitivt ställer filmer till förfogande som de inte betalar för. Vilket ju sannolikt är olagligt. Däremot är det knappast olagligt att titta på filmer från sajten. Och även om det var olagligt är det i praktiken något som inte går att beivra. Inte går att göra något åt. Inte går att stoppa.

Swefilmer kommer att förbli ett användbart och attraktivt alternativ så länge filmindustrin, TV-bolagen och filmsajterna inte kan ge en ordentlig service. Till ett rimligt pris förstås. För på Swefilmer är det gratis för mig som tittare.

Att lagstifta mot all privatkopiering är naturligtvis inget alternativ. Lagar som inte går att tillämpa är meningslöst och dåligt. Inte bara ur brottsbekämpningssynpunkt utan också ur andra aspekter. Meningslösa lagar utan allmän acceptans minskar förtroendet för lagstiftning och rättvisa rent generellt och är därför inte bra alls. Därför är enda alternativet till privatkopiering och gratis streamingtjänster att filmindustrin anpassar sig till verkligheten. Ge oss fullservice till en billig penning. Musikindustrin har börjat anpassa sig via företag som Spotify. Det är dags att filmindustrin också gör det.

Intressant?
Bloggat: Copyriot,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements
  • JK

    Har netflix men använder även dreamfilm som är en sådan här farlig och olaglig sida. Känner att jag redan betalar mycket nog. Saken är att få skulle betala för det man kollar ”olagligt” på.

    • Sannolikt är det så att få skulle vilja betala för allt.