Sköt verkligen Bandidos mot polisen?

Att skjuta mot polisen är ett garanterat sätt för kriminella att dra på sig extremt mycket polisuppmärksamhet. Det är ovanligt att kriminella skjuter mot polisen utom i samband med polisingripanden vid rån och liknande.

Att någon medlem i Bandidos eller X-team skulle skjuta mot civilpoliser i samband med att dessa stannar till för en koll av mc-gängets lokaler verkar helt osannolikt. En möjlig förklaring till att något sådant skulle inträffa är om medlemmar i mc-gänget fått för sig att det handlade om medlemmar i nåt konkurrerande gäng i den civila bilen. Att de skulle skjuta mot poliser från sin egen lokal om de visste att det är inte trovärdigt.

En annan förklaring är att polisen helt enkelt hittat på skotten för att få en möjlighet att göra husrannsakan mot klubbens lokaler. Anledningen till att de ville göra en sådan kan vi bara spekulera om, men de civila poliserna kanske såg nåt som inte var tillräckligt strakt för husrannsakan, men tillräckligt för att väcka misstankar.

Att piketen, polisens insatsstyrka med poliser från bl.a. Lund och Malmö, bara kort efter de påstådda skotten, kunde storma Bandidos lokal i Helsingborg där skottlossningen ska ha ägt rum, trots att det var mitt i natten, verkar dessutom tyda på att det hela varit planerat i förväg. Det kanske inte måste vara så, men det verkar onekligen misstänkt.

Två personer har anhållits för mordförsök mot poliserna. 14 personer fördes till förhör efter razzian mot klubblokalen.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Advertisements