Narkotikabruket minskar troligen – Ask vill skärpa straff

Beatrice AskBeatrice Ask är justitieministern som nästan inget vet om lag och ordning. Hon vill ha skärpta straff för narkotikabrott. Anledningen är att straffen sjunkit under snare år. Skärpta straff skulle innebära att narkotikabrott straffades hårdare än de flesta våldsbrott. Det är naturligtvis helt orimligt. Samtidigt är det också så att missbruket av narkotika sannolikt minskar även om bruket av cannabis bland unga ökat något eller stått still under de senaste åren. Men totalt sett är det få svenskar som använder narkotika av något slag.

Beatrice Ask tycker det är hemskt att langare smugglar och säljer kemikalier till människor. Det märkliga är då att flera av dessa kemikalier är mindre giftiga än många av de kemikalier som odlare sprutar på vår mat eller kemikalier som vi kan inköpa i statliga butiker. Vet Ask överhuvudtaget vad hon pratar om? Misstänker att så inte är fallet. För det rimliga vore att gå motsatt väg när det gäller narkotika. Avkriminalisering av innehav för eget bruk.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Advertisements
  • Ask: ”…försälja livsfarliga kemikalier till människor med stora bekymmer. Det är ett väldigt allvarligt brott.”

    Ungefär som när staten säljer alkohol då… Vem ska meddela åklagaren så en förundersökning kan startas?

    • Uttalandet är verkligen märkligt och min uppfattning är att Ask faktiskt inte vet vad hon pratar om.

  • Pingback: Allt färre döms till fängelse - bra utveckling | Svensson()