Bomb på arena – terrorism?

Tele 2 Arena

Vid den nya Tele-2 Arena i Stockholm har en bomb hittats. Polisen har varit knapphändig med information och spekulationerna om motiv är få i media. Det mesta tyder väl därmed på att det inte handlar om terrorism utan om nåt annat. Inte minst polisens brottsrubricering:

– Det blev omdöpt från förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse till mordförsök efter det att teknikerna hade tittat på det, säger Kjell Lindgren, presstalesman vid Stockholmspolisen.

Brottsrubriceringen säger en del om bombens potentiella sprängkraft.

– Man kunde konstatera att det inte bara hade kunnat bli materiella skador om den hade detonerat utan även människor hade riskerat att komma till skada, fortsätter Lindgren.

Arenan är tills vidare avstängd medan polisen söker efter fler sprängladdningar på den. Området utanför har redan avsökts utan att fler sprängladdningar än en hittats. Djurgården skulle ha spelat match på arenan men det blev inget med det. En teori om vilka eller vem som gjort det handlar om att det skulle kunna vara någon eller några fotbollssupportrar.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Advertisements