Reva innebär fler avvisade

Införandet av ett nytt arbetssätt inom polisen med flera myndigheter som sysslar med mottagande och avvisning av flyktingar har inneburit fler avvisade och utvisade. Vilket inte är något att bli förvånad över. Dels har direkt olagliga metoder använts av polisen i vissa delar av Sverige, främst Stockholm och Skåne, dels innebär det hela en bättre uppföljning av vad man gör och snabbare handläggning. Något som innebär att fler blir utvisade.

Det är inte säkert att utvecklingen fortsätter på samma sätt som förut dock. Kritiken har tvingat polisen att i huvudsak arbeta med lagliga metoder och antalet tvångsutvisningar i Stockholm har redan minskat. Sannolikt blir det följden i Skåne också vad det lider, så småningom. Detta oavsett att Skåne-polisen tror att de ska utvisa fler.

Överhuvudtaget är det märkligt med en målsättning om att avvisa fler, en målsättning som är direkt människofientlig. Samtidigt är det också självklart att alla som söker asyl av olika skäl inte har rätt till asyl. Detta sagt samtidigt som jag har uppfattningen att alla skulle må bra av en öppnare värld med större möjligheter att flytta till vilket land man vill.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Advertisements