Generösa är lyckligare

Generös mot andraBoktips
Stephen Post & Jill Neimark
Generös mot andra – för din egen skull
Optimal förlag
ISBN: 9789172411487

Generösa är lyckligare

När vi är generösa överflyglas våra negativa känslor, vilka bidrar till stressframkallad psykisk och fysisk sjukdom. Därför lever du längre, lyckligare, friskare och mer meningsfullt om du är generös mot andra; Via uppmärksamhet, lojalitet, medlidande, medkänsla, tacksamhet, lyssnande och förlåtande. Goda gärningar ger oss hälsa!

Det är spännande, positiva, och högst läsvärda forskningsresultat som presenteras av professorn i medicinsk etik Post och vetenskapsjournalisten Neimark. Som detta;
”Vi har bevis för att tillstånd som medkänsla ligger i våra gener och kan ses med hjälp av magnetröntgen (MRI) av hjärnan, och att om vi känner uppskattning och tacksamhet över livet sänks halten av stresshormoner som t.ex. kortisol.”

Hans Norebrink 

Läs mer: Kaela, Efficasy,

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements