Bistånd ska gå till fattiga länder inte till välmående ministrar

Den tidigare biståndsministern Gunilla Carlsson och hennes statssekreterare fick sina löner betalda med hjälp av biståndspengar. Det är naturligvtis helt orimligt. Biståndspengar ska användas för bistånd till länder och människor som behöver hjälp. Inte till löner för svenska ministrar och deras personal.

Det har inte tidigare hänt att biståndspengar använts till löner, men den ansvarige, Carl Bildt, menar ändå att det är normalt. Kanske är det normalt i hans kretsar att man roffar åt sig pengar och annat som man inte egentligen har rätt till. Men i mina kretsar så är det inte normalt utan stöld och rofferi.

Sedan januari i år används inte längre biståndspengar till löner.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements