Högerextrem regering i Norge

Siv JensenI Norge blir det nu minoritetsregering. En högerextrem sådan bestående av det rasistiska Fremskrittspartiet (Frp) och det konservativa partiet Høyre. Lusekofterasismen gör sitt inträde på regeringstaburetterna. Det är som jag ser det en skam för Norden, en skam för Norge och helt otroligt att något sådant händer i ett land där en högerextremist och tidigare medlem i Fremskrittspartiet genomfört ett av vår tids värsta terrordåd på europeisk mark.

Frp:s intåg i regeringen i Norge innebär en klar avvikelse från mönstret i Danmark och Sverige där högerextrema partier hållits utanför. I Sverige hålls de, Sverigedemokraterna, inte bara utanför regeringen utan också utanför varje form av praktiskt inflytande. Så var det inte i Danmark när de hade borgerlig regering. Då anpassade sig regeringen till rasisterna i parlamentet, Dansk Folkeparti.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements
  • JJJ

    Fast SD påverkar ju i Sverige, nu senast med att de fäller regeringens försök att höja brytpunkten för skatten.

    • Ja, självklart. Men de har inte haft någon som helst inverkan på invandrings- och flyktingpolitiken. Det är i sammanhanget det väsentliga.