Moderaterna vill kriminalisera sociala problem

Det finns tiggare i Sverige. Det är ett resultat av att det finns 100 000-tals fattiga i Europa. Några hundratal av dessa fattiga har lyckats ta sig till Sverige. De lever lite bättre på det som de kan kämpa ihop här än vad de skulle kunna göra om de stannat kvar i Rumänien eller Bulgarien. Det hela organiseras familje- och släktvis. Där många vuxna hjälps åt för att försörja familjen. Det är organiserat men inte någon kriminalitet.

Får moderaterna igenom kriminalisering av organiserat tiggeri så innebär det i praktiken att allt tigger skulle förbjudet. Det blir kriminalisering av sociala problem. Kriminalisering av social problemen förvärrar problemen och löser ingenting.

Vad som istället skulle behövas är sociala och ekonomiska åtgärder för att göra det möjligt för romer att överleva och leva ett anständigt liv i länder som Bulgarien och Rumänien. Kriminalisering av tiggeri i Sverige gör att dessa människor får det ändå sämre. Moderaterna vill alltså ha en politik som slår mot de allra fattigaste och mest utsatta. Europas romer.

Intressant?
I media om invandring etc: SVD,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements