Tårtan är inget stort problem – SD är ett jätteproblem

Tårtkastningen Jimmie Åkesson har vållat stort rabalder. Obegripligt alltså. Jag skulle inte ha förordat en sådan aktion, men det är ju liksom ingen katastrof. Inget att hetsa upp sig över. En kastad tårta är liksom inte hela världen.

Sverigedemokraterna (SD) är däremot ett stort problem. För en stor del av Sverige befolkning. För bl.a. invandrare, arbetare, kvinnor, handikappade, HBT-personer, inhemska minoriteter och många andra. I själva verket för en majoritet av det svenska folket. SD är med andra ord ett stort problem.

SD är inte ett parti för vanligt folk utan en del av den politiska elit som genomför en människofientlig politik. SD vill vända folks berättigade ilska över läget i Sverige neråt mot andra vanliga människor istället för uppåt, mot överklassen, mot de rika, mot de som för en politik som gynnar de rika osv.

Ett problem är att det saknas pengar till vård, skola och omsorg fast den rikaste procenten av svenskarna sitter på tillgångar värda omkring 2 700 miljarder kronor, vilket motsvarar 40 procent av de samlade förmögenheterna. Det är problem, SD är en del av det problemet.

Debatten om tårtningen saknar helt proportioner.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements
  • Bi66i

    ”SD är inte ett parti för vanligt folk utan en del av den politiska elit som genomför en människofientlig politik.”

    Hmmm, annars heter det ju att SD just inte är ”eliten”. Hur ska du ha det? Ditt resonemang liknar på pricken det som SD:are ger uttryck för – att eliten tvingar på vanligt folk en människofientlig politik, fast i deras fall är det som avses massinvandring, feminism och multikulturalism.

    • Du får skilja på två saker här. SD är ett parti för eliten och elitens intressen, men samtidigt ett parti som inte stöds av eliten och inte har väljare i eliten. Partiet stöds av vanligt folk, men för en politik som gynnar eliten. På samma sätt som sossarna, men där ingår också stora delar av ledningen i eliten. Att överheten tvingar på folk saker är ju ingenting konstigt, utan helt normalt i kapitalistiska länder. Så att påstås det är ju inte direkt nåt konstigt.