Köttfuskare också misstänkt ekonomififflare

Del 10 av 16 i serien Ekonomiska fifflare

I november 2012 anmäldes de tre företagen Heat, Barter Invest AB och CKA charkförmedling AB för att i stor omfattning ha sålt kött med beteckningen oxfilé som vid kontroll visat sig vara fläskkött. Köttet har dessutom innehållit otillåtna tillsatser.  Anmälare var livsmedelsverket. Två av dessa företag har gått i konkurs, det är CKA och Barter Invest.

Nu har konkursförvaltaren upptäckt saker som gör att ägaren till ett av företagen också misstänks för ekobrott. Företaget ska enligt media ha omsatt cirka 100 miljoner kronor. Det enda av den nämnda företagen som gjort detta är CKA Charkförmedling som ägts av Anders Nordström. Om det förekommit brott eller inte i företaget är dock ännu inte klarlagt.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Series Navigation<< Fiffel och båg i vinhandelsbolagProsolvia – Herou, Lejerskär, Hallin >>
Advertisements