Nazister dömda till fängelse

Tre personer åtalades för ett brutalt mord på en småbarnsmamma i Trollhättan. En åtalades för mord, de andra två för skyddande av brottsling. Alla tre åtalade är kända nazister. Alla tre fick fängelse. Den som åtalades för mord, en 37-åring dömdes till 16 års fängelse i tingsrätten medan de två andra fick ett år var.

37-åringen har hela tiden förnekat brott och rättegången har byggt på indicier. Uppenbarligen tyckte rätten att dess indicier var starka nog.

Mordet i Trollhättan är det senaste i raden av nazistiska mord i Sverige. Visserligen är det inte ett politiskt motiverat mord, men nazister begår en mängd våldshandlingar som inte politiskt motiverade. Det har också med deras livsinställning att göra. Många nazister har dessutom stora sociala och psykiska problem. Något som också har betydelse för att de är så våldsamma och så ofta är gärningsmän i såväl politiska våldsbrott som icke-politiska våldsbrott.

Intressant?
Borgarmedia om lag och rätt: SVD,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements