Räkfiske, WWF och rödlistning

Henrik Loveby

Henrik Loveby

Henrik Loveby, ordförande i Svenska Fiskares Riksförbund (SFR), har idag skrivit ett debattinlägg i SVD där han menar att WWF:s rödlistning av bland annat räkor är ett övergrepp mot demokratin. Det är naturligtvis ett befängt påstående, måhända sprunget ur den mycket begränsade demokratisyn som moderater har, för Loveby är moderat och kandidat till riksdagen för moderaterna i Bohuslän.

När det gäller fiskeripolitik har i stort sett alla svenska partier samma syn på hur politiken ska utformas så det finns ingen anledning att rösta på Loveby och de reaktionära och konservativa moderaterna för den sakens skull.

Jag kommenterar Lovebys debattartikel mer i sak på min fiskeriblogg Njord och har också skrivit en ledare i tidningen ETC Göteborg där jag kritiserar det svenska räkfisket och slår ett slag för individuella överförbara fiskerirättigheter (TFC eller ITQ) som ett sätt att lösa problemen med överkapacitet och lönsamhet inom det svenska räkfisket.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements