Förtätning av Göteborg kräver en del byggande på grönytor

Men samtidigt är gröna områden livsviktigt för en stad. Därför måste varje förtätning på grönområden prövas var för sig. Det går inte att ha en generell linje för exakt hur det ska göras. Varken mot eller för. Det finns gott om gröna ytor som inte fyller nån funktion och som används eller kan användas av nån. På sådana ytor bör det byggas. men de ytor som används är inte alltid de som politiker och byggare tror används. Därför behövs det också överläggningar med lokalbefolkning när det ska byggas.

Naturligtvis är det så att byggande på parkeringsplatser och liknande är prioritet ett. Men det krävs byggande på gröna områden som har karaktären av oanvändbara ytor eller ytor som inte används av oåtkomlighetsskäl eller otrygghetsskäl. Om ett par stadsdelar i Göteborg har jag skrivit var det skulle kunna förtätas, Johanneberg och Guldheden. Även om Getebergsäng, Almedal och Elisedal har jag och Yimby skrivit.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements