Vanlig TV tappar tittare

Det är inte ett dugg förvånande att vanlig TV tappar TV-tittare. Orsaken är mycket enkel. Det finns inget vettigt att se på TV och dyker det upp något som är sevärt är det på en tid när det är omöjligt. Klockan 11 på kvällen med en vardag efter. Thriller eller skräckfilm klockan 21:00, romantiska komedi vid elvatiden när ungdomarna som förväntas se på skräckfilmen förväntas gå ut och vi som kan tänkas se på romantisk komedi, drama etc går och lägger oss. Resultatet blir att ingen tittar. Inte vi som växt upp med TV och inte ungdomarna heller. Långfilm på TV4 är dessutom totalt osebart. Ständiga reklampauser och en jättepaus på en halvtimme mitt i. Något som gör att filmerna ofta blir 3 timmar långa. Börjar 9, slutar närmare 12.  Då är det bättre att se filmen på Netflix eller på en fri sajt. Visserligen är det sämre kvalitet på en fri sajt, men det är inga reklamavbrott och det går att välja tiden själv.

TV-utbudet är som jag ser det en konsekvens av att TV-bolagen är alltför upptagna med att försöka nå unga människor. Unga människor som ändå inte tittar på TV. Genom att bara göra program för dem och försöka anpassa tablåerna efter dem skapar de TV som vi i TV-generationen inte vill se. Fallet av tittare går därför snabbare än det hade behövt göra. Det är TV-bolagens eget fel.

Det är inte heller illegalt att titta på en fri sajt som Eva Hamilton hävdar i DN. Det är helt lagligt. Vad som är olagligt är att sajten tillhandahåller filmerna och TV-serierna. Men titta är helt lagligt. Men det är inte mitt problem som tittare. Kunde vanliga TV:n erbjuda alternativ som fungerade, erbjuda ett programutbud som vi som växte upp med TV vill se kanske de skulle klara sig bättre. Men idag är det så att jag heller väntar tills att en serie jag vill kommer på Netflix eller en fri sajt innan jag ser den. Det gäller exempelvis Äkta Människor säsong 2 som jag inte sett än, men nu kommer att se på Netflix.

Youtube, Netflix och fria sajter har helt tagit över mitt tittande, som i allmänhet sker i TV:n som ju har webbläsare, inbyggt Netflix och mycket annat. Eller så sker det via datorn men på TV-skärmen. TV-bolagen står inför en svår framtid men kan klara sig om de erbjuder bättre sajter för att strömma filmer, bättre TV-tablåer och slutar fixera så mycket på ungdomar och vad de tror de vill ha. TV:s utpräglade feghet och utslätning underlättar inte heller och skrikiga eller hysteriska barnprogramledare kan ju få vilken förälder som helst att vägra sätta på TV:n för sina barn.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements