Fritidsledare som vägrade vittna borde inte få behålla jobbet

Två fritidsledare i Bergsjön varav en som i polisförhören namngav flera misstänkta i samband med vad som blev en allvarlig misshandel av en ung man tog tillbaka sina utpekanden och ändrade sina vittnesmål under tingsrättsförhandlingarna. Uppenbarligen har de skrämts till att ändra vittnesmålen. Det betyder att kriminella kretsar i Bergsjön nu har makt över dem. De är därmed helt olämpliga som fritidsledare i just Bergsjön och borde inte får arbeta kvar.

Även om de hade vittnat så hade de inneburit att de sannolikt inte kunnat arbeta klart. av andra skäl då förstås. Deras egen säkerhet. Men som kommunalt anställda på vad som måste betraktas som viktiga förtroendeposter i ett område borde de självklart haft mod nog att vittna. Nu när de skrämts att inte vittna så är de i en mycket svår sits. De har i framtiden ingen makt, och ingen pondus. Inga ungdomar kommer att visa dem respekt.

Det är också ett kapitalt misslyckande för ledningen av fritidsverksamheten i Bergsjön. Den borde på ett tidigt stadium gått in med åtgärder för att hjälpa fritidsledarna så att de vågat vittna. Nu misslyckades detta kapitalt och därmed har samhället lämnat majoriteten av skötsamma Bergsjö-bor i sticket, utlämnat fritidsledarna till utpressning och påttryckningar från gangstergäng osv. Ett noll för de kriminella mot samhället på grund av flathet hos den politisk ledningen och de ansvariga tjänstemännen i Bergsjön.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements