Terrordåd i Tunisien

Tunisien är det enda landet där den arabiska våren har lett till ökad demokratisering. Enda landet berört av den arabiska våren och demokratiseringssträvanden där kontrarevolution eller islamister inte skapat en situation än värre eller i klass med tidigare diktatur.

Nu har dock även Tunisien drabbats av ett terroristdåd. Minst 22 turister sköts ihjäl utanför Bardomuseet i Tunis när de klev av sin buss. Dåden fördöms som vanligt av alla och en var.

Om en vecka ska Tunis vara värld för ett jättelikt möte för demokratiaktivister från hela världen, World Social Forum. Detta möte är ett av de kvarvarande resultaten av den vänstervåg som svepte genom världen för cirka 15 år sen och som kallats globaliseringsrörelsen. I Tunis möts alltså den arabiska våren och folkrörelseaktivister från andra rörelser. Terroristdådet har sannolikt ingen som helst koppling till detta men kommer säkert att påverka det hela ändå.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements