17-åring begärd häktad för mord i Malmö

Den 27 mars sköts en 24-årig man ihjäl invid Mariakyrkan vid Södervärn i Malmö. Han sköts med flera skott men var trots det vid liv när polis anlände till platsen. Han fördes till sjukhus men avled där av sina skador. Den skjutne mannen har tidigare dömts för bland annat stöld, misshandel och narkotikabrott. Det hela bar alla tecken på en uppgörelse mellan kriminella.

Tidigt i utredningen riktades misstankarna mot en 17-åring och på annandag påsk greps han. Även 17-åringen är känd av polisen sen tidigare:

Polis och åklagaren misstänker att pojken var den som höll i pistolen, eller har hjälpt skytten på ett omfattande sätt.

Mordet skedde längst ner på Ahlmansgatan, nästan ute vid Nobelvägen, nära Sankta Maria kyrka och Vattentornet på Södervärn.

Mördaren var ensam framme vid 24-åringen. Men hade en medhjälpare en bit bort, enligt polisens första slutsatser i utredningen. Vittnen har berättat att mördaren flydde över Nobelvägen, in på Palmgatan på Sofielund. Där väntade en person på en moped, som sen körde ut vidare söderut, ut på Lantmannagatan.

Att skjutsa någon till eller från en mordplats kan vara värre än medhjälp till mord. Om den som väntade på mopeden visste att ett mord skulle ske kan den personen också åtalas för mord.

17-åringen är väl känd av polisen. Han misstänktes för brott redan innan han blev straffmyndig, och har sedan utretts för brott flera gånger. Han är dömd för rån och rånförsök mot andra ungdomar och bland annat varit misstänkt för att ha brutit sig in på olika skolor i Malmö.

Nu har 17-åringen också begärts häktad på sannolika skäl misstänkt för mordet.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements