Krig om knarkmarknaden bakom sprängningar i Malmö

Två personer greps i tisdags av polisen i Malmö som misstänkta för olika våldshändelser. De är båda anhållna. De har gripits för händelser som ägde rum på våren 2014. I övrigt har polisen lämnat mycket lite information om de gripna men säger att det hela har kopplingar till revirstrider om kontrollen över narkotikaförsäljning även om de utlösande orsakerna kan vara andra:

– Vi vet ju att de här kriminella uppgörelserna i grund och botten handlar om olika ”revir” för narkotikaförsäljning, även om anledningarna tillfälligt kan vara bråk om flickvänner, eller någonting annat. Narkotikan gör att man har beväpnat sig med vapen och sprängmedel, säger Stefan Sintéus som är Malmös polismästare.

Stefan Sintéus säger sig ha en god uppfattning om vad som ligger bakom det tiotal sprängningar som ägt rum runtom i Malmö under sommaren. Enligt polisens uppgifter är det inte så att alla sprängningar hör samman men flera av dem är kopplade till varandra.

De vill dock inte säga om de händelser som de gripna misstänks för har kopplingar till de sprängningar som ägt rum i år. Polisen i Malmö uppger också att fler gripanden är på gång.

Antalet sprängdåd har varit mycket högt i Malmö detta år och faktiskt också under hela sommaren. En del av sprängningarna och skottlossningarna i Malmö har haft direkt koppling till en rättegång, men de flesta har inte haft det.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements