Flerfamiljshus i Bjurslätt beskjutet

Ett hus på Fyrklöversgatan i Bjurslätt (inte i Kvillebäcken som en del media skriver) besköts mitt i natten, klockan halv tre, mellan måndag och tisdag.

Enligt vittne så kom två personer på en motorcrosscykel eller moped till området. Passageraren klev av och riktade ett pistolliknande vapen mot en fastighet samt skjöt flera skott, åtta eller nio stycken upp mot balkongerna på fastigheten. Passageraren hoppade därefter på motorcykeln igen och de två försvann från platsen i riktning mot Backaplan.

Ingen person kom till skada och polisen anträffade hylsor på en gräsmatta i området som tas i beslag. Polisen har kunnat konstatera skottskada på undersidan en balkong på fastigheten. Inget av skotten har gått in i någon lägenhet. Skytten var maskerad och föraren av motorcykeln eller mopeden bar hjälm på huvudet. Motivet till det inträffade är okänt för tillfället men polisen har upprättat en anmälan gällande grovt vapenbrott och försök till grov misshandel.   

I lägenheten som beskjutits är tre personer skrivna, två äldre och en yngre. Den yngre har kopplingar till det så kallade Backagänget. Mannen sitter sedan flera månader tillbaka häktad för ett grovt narkotikabrott efter att ha gripits i en lokal där det också fanns 75 kg cannabis.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Advertisements