Nazistattack mot sossepolitiker

Natten till lördagen den 17 september utsattes en socialdemokratisk politiker, Pierre Esbjörnsson, i Skurup för en attack. Hans bil eldades upp och på hans husvägg hade någon målat Svenska Motståndsrörelsens (SMR) symbol. Attentatet mot Esbjörnsson har därför sannolikt utförts av någon som sympatiserar med eller är medlem i SMR. SMR hade innan attentatet riktat hot mot politiker i Skurups kommun. Socialdemokraten Esbjörnsson är aktiv inom LO och dessutom kommunstyrelsens ordförande i Skurup.

SMR är en nazistisk organisation som är kända för att använda grovt våld i olika sammanhang. Även deras systerorganisationer i andra länder är lika våldsamma. För en vecka sedan attackerades en finsk antirasist när han demonstrerade mot Svenska Motståndsrörelsens systerorganisation i Helsingfors. Under söndagen dog han.

Enligt polisen fanns en stor spridningsrisk till själva fastigheten då bilen stod parkerad nära ett större garage. Det hela kunde alltså blivit mycket allvarligare än det blev. det visar också att alla bilbränder inte kan knytas till förortsungdomar.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements