Numera ser vi på TV på samma sätt som vi läser böcker

Att läsa en bok är en slags frihet. Vi väljer själva vilken bok vi ska läsa, när vi ska läs, hur länge vi ska läsa. Om vi vill hoppa över en textbit som är obehaglig eller tråkig osv.

På samma sätt är det idag med TV-serier. Vi ser dem på Netflix, HBO, Amazon Prime, SVT Play, SF Anytime eller nåt liknande. När vi vill, hur länge vi vill, väljer vad vi vill se med mera. Avsnitten blir som kapitlen i en bok.

Ibland sträckläser vi en bok, ibland läser vi ett kapitel varje kväll innan vi somnar. Så gör vi numera också med TV-serier och TV-program av alla de slag. Ibland ser vi alla avsnitt i en enda följd och så fort vi kan. Ibland ser vi ett avsnitt varje dag och ibland ett eller ett par avsnitt när vi har tid. Kanske ett avsnitt precis innan vi ska somna.

TV-tittandet har blivit som bokläsande. Företag ger oss ett urval som vi kan välja mellan men efter det så väljer vi fritt vad vi vill se. Vi alla ser inte längre samma sak vid samma tid och på samma dag. TV-tittandet har blivit fritt.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements