Göteborg behöver verkligen inte en central fotbollsarena till

I GP lanseras idag tanken på att det borde bli en ny fotbollsarena på Heden när Valhalla IP rivs för bygget av Scandinaviums ersättning. Göteborgs FC (GFC) behöver en ny plan. 100 meter från Heden finns Gamla Ullevi, en ganska nybyggd fotbollsarena som knappast används för fullt. 500 meter bort finns en jättelik fotbollsarena som nästan aldrig används, Ullevi.

2000 meter bort finns ytterligare ett par fotbollsplaner, Mossens IP med gräs och Guldheden Södra med konstgräs. För de behov som GFC har skulle en upprustad och iordninggjord Mossens IP fungera alldeles utmärkt. Att bygga ytterligare en fotbollsarena för matcher med mindre publik i centrala Göteborg är onödigt och orimligt. Speciellt är det helt befängt att bygga dem på Heden, en plats som istället borde bebyggas med bostäder om den nu ska bebyggas.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements