Facebookgruppen Tågsemester får pris av Sverige Konsumenter

Susanna Elfors, personen bakom facebookgruppen Tågsemester, har skapat ett framgångskoncept där konsumenter hjälper varandra för att reda ut såväl stora som små frågor vad gäller tågresande när och fjärran. Det är inspirerande, praktiskt och inte minst hållbart – vilket både dagens och framtida konsumenter tjänar på. Därför tilldelas hon i år konsumentpriset Blåslampan, ett pris som delas ut av Sveriges Konsumenter och tidningen Råd & Rön. Motiveringen för att ge priset till Tågsemester var:

Facebookgruppen Tågsemester fyller en viktig funktion som idag saknas för den konsument som vill välja tåget som färdmedel ut i världen. I tider då flygandet måste minska är tåget ett självklart val och Tågsemesters över 25 000 medlemmar ger såväl inspiration som blixtsnabba råd. Gruppen kan lika enkelt ta dig igenom den ogenomträngliga djungel det kan vara att hitta rätt biljetter för en europasemester, som att hjälpa dig om du är strandad i Düsseldorf eller missade tåganslutningen i Degerfors. Susanna Elfors kan mycket väl genom sitt initiativ skapat världens mest dynamiska kundtjänst. För konsumenter och av konsumenter – lustfyllt, hållbart och konsumentvänligt i kvadrat.

Vinnaren av Blåslampan får 10 000 kronor, en antik blåslampa och en prenumeration på Råd & Rön. Priset delas i år ut av konsument- och finansmarknadsminister Per Bolund.

-Att åka på långväga tågsemester är för många en dröm. Men det kan ofta vara komplicerat att hitta rätt biljetter och byten över landsgränser. Gruppen som Susanna Elfors skapat har blivit ett lysande forum där konsumenter hjälper varandra att komma iväg på sin resa och dessutom kan få eventuella problem lösta av andra tågvana personer i realtid, säger Örjan Brinkman, ordförande för Sveriges Konsumenter och Råd & Rön, i ett pressmeddelande.

-Här har konsumenterna själva tagit makten, när varken företag eller politiker verkar ha hängt med i det intresse som finns för hållbart resande. Tågsemester är konsumentvänlig i flera dimensioner och det är en synnerligen värdig vinnare, fortsätter Örjan Brinkman.

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!

Upptäck mer från Svenssons Nyheter

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa