Dubbelmord i Upplands-Bro

Natten till torsdagen den 22, strax innan halv ett, fick polisen larm om att en person blivit skjuten i Upplands-Bro. Ingen adress angavs i anmälan, men efter en stund hittade polisen en skottskadad man. Han kunde dock inte räddas. Ytterligare 100 meter från den plats där den skottskadade mannen påträffades hittades ytterligare en skjuten man död. En person som kom till platsen greps och kördes in till polisstationen för fortsatt utredning. 

Vittnen uppgav att mellan 10 och 15 skott hördes. Skottlossningen inträffade enligt uppgifter i media i närheten av en förskola invid Råbyskolan. Förskolan höll sedan stängt under torsdagen.

Den ene skjutne ska enligt vissa uppgifter vara en man vid namn Jerry Lehtinen och den person som anlände till platsen och togs in av polisen ska ha varit hans tvillingbror Tom Lehtinen. Han är frisläppt. Den andra skjutne bär enligt en del uppgifter namnet Lopez. En person med det namnet bor i närheten av platsen där dubbelmordet skedde.

De båda bröderna verkar idag vara hemmahörande i Sollentuna men ska ha bott i Bro tidigare. De är sen en kort tid tillbaka skrivna på ett alternativt boende kallat Vita villan som har koppling till RFHL och drivs av föreningen Musketörerna. Det betyder att de försökte respektive försöker ta sig ur ett missbruk och lämna sitt tidigare liv med mycket kriminalitet. Sådant kan leda till konflikter med tidigare vänner.

Någon tid innan dubbelmordet, den 11 februari, ska de berörda personerna (eventuellt bara en av dem) enligt uppgift ha varit inblandade i en annan skjutning i Upplands-Bro där en person blev skjuten i foten. Tre personer togs in av polisen på förhör om händelsen.

Läs mer:

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!