En person häktad för skottlossning i Huddinge

En person häktades i fredags som misstänkt för bland annat försök till mord och framkallande av fara för annan i samband med en skottlossning i Huddinge centrum den 4 mars i år.

Ingen person blev skottskadad vid händelsen men ett skott gick in i en konferenslokal på restaurangen Folkes och ligger nära Sjödalsgymnasiet som  där ett tiotal personer vistades vid tillfället. Ett par av de som befann sig i konferenslokalen fick skador av glassplittret. Flera elever och lärare från Sjödalsgymnasiet blev vittnen till händelsen. De två som förmodas ha varit måltavlor för attacken befann sig på gatan utanför restaurangen.

– Den person som begärs häktad kunde gripas eftersom många personer ställde upp och vittnade om händelsen. Utan dessa vittnesmål från allmänheten hade detta brott varit mycket svårt att utreda, nu är det istället ett bra bevisläge, säger kammaråklagare Tobias Kudrén, i ett pressmedderlande.

Skjutningar är i allmänhet gängrelaterade men om det också gäller denna skjutning är oklart. Gärningsmannen greps nämligen mycket snabbt vilket är ovanligt vid gängrelaterade brott.

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!