Fotbollsspelare dömd för narkotikabrott och avstängd från fotbollsspel

I november förra året greps en fotbollspelare vid Resecentrum i Uppsala. Vid gripandet hade han bland annat 33,3 gram kokain på sig, en liten våg, flera små plastpåsar samt 4 770 kronor i kontanter.

Han hade varit en del av a-lagstruppen i IK Sirius i Uppsala flera av de senaste säsongerna, men hade inte kontrakt med klubben vid tiden för gripandet. Spelaren erkände brott och har dömts till fängelse i en rättegång. I förhör uppgav han att det handlade om hjälpa en vän som har en skuld genom att sälja narkotika. Erkännandet kan tyda på att det faktiskt förhåller sig så.

Spelaren lånades ut till en annan fotbollsklubb, Gefle IF, under höstens 2019 och hade vid gripandet skrivit på för att spela för en annan klubb i år, Linköping City, efter att han brutit kontraktet med Sirius. Han har också erfarenheter från ungdomslandslaget.

Förutom domen för narkotikabrott har han också stängts av från fotbollsspel ett år. Detta har inget med narkotikadomen att göra utan det handlar om att han i polisförhöret om narkotikabrottet uppgav att han kontaktats av personer som uppmanat honom att fixa fotbollsmatcher. Sådant måste anmälas av en fotbollspelare enligt regelverket inom fotbollen, men det hade han inte gjort. Därför beslutade Svenska Fotbollsförbundet att han skulle stängas av från fotbollen ett år. Han själv uppger att han inte hade något kontrakt när han kontaktades och att han därför inte omfattades av regelverket. Det hela kan med andra ord handla om ett rent missförstånd.

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!