Dödsskjutning i Skäggetorps centrum i Linköping

Strax efter klockan ett på onsdagseftermiddagen larmades polisen till Skäggetorps centrum med anledning av en misstänkt skottlossning. Flera polispatruller beordrades till platsen. På platsen påträffades en skjuten man i 30-årsåldern på en restaurang i en galleria. Han var träffad av flera skott och avled på platsen. Vid bordet ska ytterligare två män ha suttit. Ingen av dem träffades av skott.

Den mördade är känd av polisen sedan tidigare. Han är bland annat dömd för narkotikabrott, brott mot knivlagen och våld mot tjänsteman. Han hette enligt uppgift Malek Hawjin Mohammed och var tidigare medlem i X-team. I början av året blev han dock försöksmedlem (probationary member) i Bandidos MC och ska nyligen ha blivit fullvärdig medlem.

Skjutningen har sannolikt med den konflikt som länge funnits mellan No Surrender MC och Bandidos MC att göra. Konflikten har resulterat i en lång rad mord på medlemmar i No Surrender MC på flera orter, främst Linköping, Norrköping och Örebro. Flera personer har åtalats för flera av morden med hjälp av material från Encrochat,

Trots detta har det varit flera skjutningar i Linköping i år. De skjutningarna anses dock handla om en konflikt mellan kriminella i Skäggetorp och Berga. Bandidos MC och deras supporterorganisation X-team är etablerade i Skäggetrop.

Läs mer: