Sprängning i Värnamo kopplad till kriminella gäng

Strax efter klockan tre natten till idag kom ett  till polisen om att en hög smäll hade hörts på Lasarettsgatan i Värnamo. Polisen var snabbt på plats varvid de hittade en skadad person. Han fördes med ambulans till sjukhus där han senare avled.

Polisen konstaterade också att en explosion skett. Boende i närheten evakuerades då det fanns en oror för att det skulle finnas fler explosiva föremål på platsen.

Den avlidne mannen som enligt Expressen var 36 år gammal skulle enligt uppgifter placera ut en bomb vid en bostad som tillhörde en annan person för att skrämma den personen. Bomben exploderade dock i förtid. Den avlidne personen har enligt uppgift en koppling till Bandidos MC/X-team. Den person som skulle skrämmas är enligt uppgifter i Aftonbladet vittne i en kommande rättegång. Men det kan även handla om andra saker. På den adress där explosionen inträffade bor en person som tidigare är dömd för narkotikabrott och som enligt uppgifter har skulder till personer i kriminella miljöer.

Bandidos MC

Hans namn ska enligt ännu obekräftade och osäkra uppgifter vara Saiki Kontelis. Klart är att denne var eller är medlem i Bandidos MC och är 36 år gammal. Det som är oklart är om det är han som dött . I samma lägenhet som han bodde var tidigare också en Rasmus Rhodin skriven. Han har nyligen dött, som det verkar begick han självmord. Han ska ha varit medlem i X-team. Dessutom är ytterligare en person i samma hus men i en annan lägenhet, den tidigare SD-politikern Robert Natzén (tidigare Robin Natzén), kopplad till Bandidos MC/X-team. Alla tre är tidigare dömda för flera olika brott.

I Värnamo har det länge varit en konflikt mellan ett lokalt kriminellt nätverk och en gruppering med koppling till Bandidos MC.

I Östergötland finns en annan konflikt mellan Bandidos MC/X-team och No Surrender MC/Bergagänget. Det är också teoretiskt möjligt men inte sannolikt att det hela kan hänga ihop med ett mord på en Bandidos-medlem i Linköping som skedde nyligen.

Läs mer:

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!