Ensam galning bakom explosionen i Annedal

Polisen i Göteborg har anhållit en person som misstänkt för allmänfarlig ödeläggelse, grovt brott. Personen är anhållen i sin frånvaro och har ännu inte lokaliserats av polisen. Det ska inte finnas någon som helst koppling till gängkriminalitet utan det handlar om en man som bor i fastigheten som sprängdes.

Lägenheten där mannen bor eller bott innehas av en anhörig, hans mamma. Hon bor dock på ett äldreboende och mannen anser att han haft rätt att då bo i och ta över hennes lägenhet.

Sannolikt handlar det om en person som bor i en lägenhet på Övre Husargatan 20, invid den polis som uppges arbeta med gängkriminalitet. Han uppges dock vara skriven i den aktuelle polisens lägenhet. Orsaken till det är oklart. Helt klart är dock att han inte bor i den lägenheten utan i en annan lägenhet på samma våning.

Vräkning

Orsaken till dådet ska vara att mannen skulle vräkas:

Samma dag som explosionen inträffade ska, vad GP erfar, Kronofogden ha planerat för en vräkning. Det är ett ärende som omfattade den i utredningen nu misstänkte mannen och en anhörig till honom, något som GT också berättat om.

Det skulle kunna vara så att explosionen faktiskt skedde i mannens lägenhet. I så fall är det förklaringen till att polisen så snabbt kunnat få ett spår efter en tänkbar förövare.

Den anhållne mannen är tidigare ostraffad och 55 år gammal. Han åtalades dock nyligen för bland annat ofredande och olaga intrång. Mannen ska ha ofredat och jagat en person i chefstjänst på en anhörigs äldreboende. Brott som han ska ha begått förra året. Enligt media verkar han vara en rättshaverist. Han har många gånger varit mycket kritisk till beslut som olika myndigheter fattat. Beslut som han upplevt gått emot honom och hans närstående. Många ärenden har han drivit in absurdum. Längre än det egentligen är möjligt.

Mannen ska idag ha ringt in ett bombhot mot en vårdcentral i Olivedal invid Slottsskogen där det också ligger t äldreboende. Det är väl troligt att han nån gång besökt vårdcentralen med sin mor. Polisen gjorde samtidigt tillsga vid en adress i Annedal.

Läs mer:
Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!