Fängelse för butiksrån i Akalla

Solna tingsrätt har dömt tre män för att ha rånat en butik i Akalla på varor för drygt 5 000 kr. Tre män, 27, 21 och 20 år gamla, har dömts för att tillsammans med andra ha rånat en butik i Akalla den 18 augusti 2021. En 16-åring frikändes på grund av otillräcklig bevisning om att han var på plats vid rånet.

Påföljden bestämdes till ett års fängelse för 27-åringen Salah Abdi Abdulle som är mer känd Dree Low, tre månaders fängelse och skyddstillsyn för 21-åringen Suleiman Isse Ahmed och skyddstillsyn med kontraktsvård för 20-åringen. Dessa tre personer släpptes ur häkte när förhandlingen avslutades den 25 oktober 2021 eftersom de då inte längre kunde försvåra utredningen.

– Övervakningsfilm visar tydligt hur männen med ett hotfullt agerande stjäl varor (snus, dricka, godis). Det finns övrig bevisning som stödjer att det var ett rån, bland annat en koppling mellan två av rånarna och ett kriminellt nätverk. Tingsrätten accepterar inte invändningen om att det var ett kreditköp, säger chefsrådmannen Patrik Alm, rättens ordförande, i ett pressmeddelande. Två av de dömda anses tillhöra gänget Husby hyenor.

Tre personer under 18 år som åtalats för häleri frikändes.

Läs mer:

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!