Känd rappare misstänkt för rån och utpressning

Den kända artisten häktades på onsdagsförmiddagen av Solna tingsrätt. Han misstänks för ett rån som skedde i Akalla, Stockholm, den 18 augusti. Två män i 20-årsåldern har redan suttit häktade en tid för inblandning i brottet, men artisten kunde gripas först på måndagen på Arlanda. Förutom de tre häktade finns det ytterligare 4 misstänkta män.

Enligt Aftonbladet ska totalt 8 personer ha gått in i en butik och rånat den vid två tillfällen samma dag. De kom bland annat över tobak, energidryck och godis. Därefter flydde gärningsmännen platsen på elsparkcykel. Allt ska ha filmats av övervakningskameror.

Artisten, den prisbelönte Dree Low (hans namn är Salah Abdulle) förnekar brott. Han är jämte Einár och Yasin en de framgångsrikaste rapparna i Sverige. Vid Grammisgalan 2020 nominerades Dree Low till Årets hiphop. P3 Guld-galan 2020 utsåg Dree Low till Framtidens artist och han vann kategorin Årets hiphop/rnb. På många videos har han framträtt ihop med ledande personer i det kriminella gänget Husby Hyenor. Han kan anse ha en koppling till detta kriminella nätverk.

Enligt Aftonbladet misstänks Dree Low också för utpressning mot en verksamhet i västra Stockholm.

Läs mer:

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!