Skjutvapenmord i sverigedemokrats bil i Södertälje

Strax innan klockan halv fem på kvällen påträffades en man skjuten i en bil i Ronna, Södertälje. Mannen fördes till sjukhus där senare på kvällen avled. Mannen i 25-årsåldern är dömd för flera brott tidigare i sitt liv. Enligt polisen har han en central roll bland de yngre i Södertäljenätverket.

Enligt uppgift har den skjutne mannen namnet Georgio-Lourens Issa. 2018 var han misstänkt för ett mordförsök på en 16-åring och en 17-åring. Mordförsöket ägde rum i Lina hage den 23 januari 2018. Den 23 februari 2018 häktades han i sin frånvaro och blev internationellt efterlyst. Han häktades som misstänkt för misstänkt för mordförsök och grovt vapenbrott i samband med skjutningen mot de två ungdomarna. Dessutom som misstänkt för människorov och misshandel vid två andra tillfällen i januari och februari 2018.

Han tycks aldrig ha blivit åtalad för mordförsöket och det är oklart om han nånsin blivit gripen. Sannolikt verkar det som om han vid något tillfälle avförts från misstankarna. För annars skulle han ju fortfarande ha varit efterlyst och så verkar inte vara fallet.

I april 2016 dömdes Georgio-Lourens Issa i Svea hovrätt för grov misshandel. Enligt domen gick den då 17-årige Issa och två andra unga män till angrepp mot en läkare som tutat på dem när de körde moped. Issa har också dömts för narkotikabrott och flera olovliga körningar.

Bilen som han sköts i tillhör en sverigedemokratisk politiker, Beata Milewczyk, som har flera kommunala och regionala uppdrag. Bilen ska enligt vad sverigedemokraternas gruppledare i Södertälje uppger till Expressen ha använts av en person som haft en relation till en av politikerns anhöriga. Politikern har enligt gruppledaren ingen koppling till mordet och det är sannolikt korrekt.

Beata Milewczyks son, Adri@n Ol#w*r Kuni*w#cz, har minst fyra gånger åtalats för olika brott. Även hennes dotter, Karol#n@ Ann@ Kuni*w#cz, har åtalats och dömts flera gånger för olika mindre brott. Kanske var Georgio-Lourens Issa pojkvän till dottern. SD-politikern Beata Milewczyk har känt honom sedan han var barn:

Nu berättar Beata Milewczyk för Länstidningen Södertälje att hon känt honom sedan han var barn.

– Vi var fortfarande goda vänner, säger hon till LT.

Hans utpekade kopplingar till Södertäljenätverket, som är allmänt kända, säger hon sig inte ha haft en aning om.

Läs mer:
Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!