Skjutning i tobaksbutik i Göteborg – ung man död

Vid 16-tiden igår eftermiddag larmades polisen om en skjutning på Länsmanstorget i Länsmansgården på Hisingen i Göteborg. Enligt uppgifter till polisen ska flera maskerade personer ha setts lämna platsen på moped. Skjutningen skedde inne på en tobaksaffär.

En skottskadad person i 20-årsåldern fördes till sjukhus men hans liv kunde inte räddas. En timme efter mordet greps två personer som misstänkta för inblandning. Den unge mannen var namn ska vara Youssef El Emam var känd av polisen sen tidigare och har en känd gängkoppling till det gäng som brukar kallas Nya Norra.

Youssef El Emam greps bland annat i samband med ett mordförsök på Godvädersgatan i maj 2021 men åtalades ej. Han förekommer också i polisutredningen kring polismordet. Han var vid det tillfället häktad för grovt narkotikabrott och inte misstänkt i sammanhanget. Tidigare är han dömd för rån, försök till stöld, narkotikabrott och olovliga körningar under åren 2017-2020.

De två gripna är med stor sannolikhet knutna till Södra Biskop (Jobe-falangen, A-falangen). Det är den andra dödsskjutningen i Göteborg detta år. Antalet skjutningar i Göteborg är fortsatta lågt och polisen tycks fortfarande gripa folk för de flesta gängmord. Två av de tre som skedde förra året är lösta och en lösning är på gång även för det tredje.

Läs mer:
Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!