Mordförsök i Hagsätra – två män skjutna

Två män blev beskjutna i Hagsätra natten till igår. De båda männen satt i en bil när två män på mopeder sköt mot dem. Ambulanspersonal tog hand om de skadade och förde dem till sjukhus. Ett flertal polispatruller är på plats för att söka efter spår från skjutningen och tala med personer som har gjort iakttagelser kring skottlossningen. Skadeläget för de skjutna ska vara stabilt. En förundersökning om försök till mord har inletts.

Eventuellt har mordförsöket ett samband med ett försök till kidnappning som ägde rum i Skogås i förrgår. Enligt vittnen kom en bil körande i full fart in på torget i Skogås centrum. Två maskerade och beväpnade män hoppade ur bilen och försöker slita in en person i bilen. Ingen person kom till skada och såväl de angripande männen som den man de försökte kidnappa har undvikit att kontakta polisen. Händelsen som grovt vapenbrott och förberedelse till mord.

Spekulationer om att det är en fortsättning på konflikten i Fagersjönätverket mellan en äldre falang och en yngre falang där den senare verkar vara samma som Älvsjönätverket som också kallas 23st.  Den förstnämnda verkar vara en grupp lierad med en gruppering som i sin tur är från en splittring i Flemingsbergsnätverket. Den så kallade äldre falangen ska även vara etablerad i Rågsved.

I Farsta yngre anses exempelvis bröderna Mik@el V#klund (tidigare D@lgärd V#klund) och Jord@n D@lgärd, L@urino N@nga (Lorre), M@lik K@bucho, Alas@na J@llow, rapparen Am#n Aschb*rg (Peke) ( rappare) samt Jesp*r Lyad@ ingå. I den äldre grupperingen bland annat Christoph*r Ac*a Fernand*z, R@mi Ou*rtani, K*nny M@rkusson och den nyligen gripne Said Sadat som är misstänkt för inblandning mordet på Sascha Dalgärd Viklund på Årstabron.

Läs mer:

 

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!